The power of a Tear!

The man was an alcoholic and he was planning his suicide.  A  woman came to help him.  He told her to get lost.  As she left, he noticed a small tear in her eye.  His testimony: "That tear turned me around. I had heard of caring people but as far as I  was concerned, that was just talk. This lady was different.  She  gave me a tear that showed me her sincere, honest caring spirit."  He gave his life to God in Jesus Christ. After some work of the Holy Spirit, he fell in love with a Christian woman from the Philippines while working in the Peace Corps. He later married her, and both were called to serve with Wycliffe Bible Translators to work in the Philippines.

God used that tear to a change a life for this man who is now serving in missions with Wycliffe Bible Translators. His comment now: "I wonder what would happen if just 10% of God's  people would give one small tear, for someone that needed it."

With his permission, I'm sharing that the man's name is Dennis Linebarger. His wife's name is Eden.

Taken from 'Soulfood,'  editor Richard Altork

~~~~~~~~~~

Translation in the Dutch language / Vertaling in het Nederlands

De kracht van een traan!

De man was een alcoholist en maakte plannen om zelfmoord te plegen. Hij was een Vietnam veteraan, die leed aan depressiviteit en het niet meer zag zitten. Een vrouw kwam hem te hulp. Hij zei haar weg te gaan. Maar toen ze vertrok zag hij een kleine traan in haar oog. Zijn getuigenis: "Die traan veranderde mij. Ik had gehoord van mensen, die om een ander gaven, maar wat mij betreft, bleef dat altijd bij woorden. Deze vrouw was anders. Zij gaf mij een traan en dat toonde haar oprechte, zorgzame geest." God gebruikte de traan om het leven van die man te veranderen. Nadat hij zijn hart aan Jezus Christus had gegeven en de Heilige Geest het noodzakelijke werk in zijn ziel had gedaan, vatte hij liefde op voor een Christelijke vrouw van de Filippijnen, terwijl hij in het 'Peace Corps' diende. Hij trouwde haar en beiden werden geroepen bij de Wycliffe Bible Translators op de Filippijnen te gaan werken aan het vertalen van de Bijbel..

Zijn commentaar: "Ik vraag me af wat er zou gebeuren als 10% van Gods volk een traan zou geven voor iemand, die dat nodig heeft."

Met zijn toestemming: Zijn naam is Dennis Linebarger en zijn vrouw heet Eden.

Overgenomen uit 'Soul Food,' red. Richard Altork, soulfood@mozcom.com

~~~~~~~~~~~
Pastor T. J. de Ruiter

Site 'Inspiratie & Inzicht,' since 1997 / page update 31 July 2011 / Pastor T. J. de Ruiter / The Netherlands