Engelen gehoord en gezien....
in de Pinkstergemeente Elim, Hilversum

een getuigenis van Tessa de Ruiter

Zondagochtend, 8 maart 1998, was een heel bijzondere samenkomst in Elim. Tijdens de lofprijs en aanbidding hoorde ik zangstemmen zingen die ik nog nooit eerder in de kerk had gehoord. De stemmen bewogen zich van links naar rechts voor het podium, totdat zij achter mij waren - ik stond op het podium. De stemmen waren de mooiste die ik ooit had gehoord, zuiver en helder; 'Hosanna, hosanna, hosanna in de hoogte' zongen we. Deze bijzondere stemmen waren boven de andere te horen; zij kwamen niet van het publiek want ik herken met gemak de stemmen van de mensen op de eerste rijen.

De samenkomst ging verder.Maar na de preek toen de uitnodiging werd gegeven werden mijn ogen voortdurend naar het podium getrokken en toen zag ik iets dat heel moeilijk te beschrijven is. Aan beide kanten van het podium stond een engel. Ik deed mijn ogen dicht en dacht: 'Heer, dit kan niet echt zijn..." Een stem van binnen zei: "Kijk nog een keer." Ik keek en opnieuw zag ik hen, zij waren nog steeds daar, met prachtig, goudblond haar, in witte gewaden. In hun handen hadden zij een grote gouden hoorn, vol zuivere olie. Ik vroeg de Heer wat zij aan het doen waren en het antwoord was: "Ik heb hen gezonden om te dienen en met mijn olie te zalven." Ik vroeg Hem waarop zij dan wachten en het antwoord was: "Op het teken om te mogen beginnen." "Maar Heer, wie zal dat teken geven?" Het antwoord: "Jij. Wanneer jij naar voren gaat en de mensen vertelt wat je ziet zullen zij in beweging komen." Ik had nog een vraag: "Heer, waarom dragen zij geen schoenen?" Hij antwoordde: "Omdat Jezus daar staat en waar Jezus is, daar is het heilige grond." Toen ging ik naar voren en kreeg de gelegenheid dit te vertellen en de mensen te vragen naar voren te komen want hier waren die engelen gereed om met hemelse olie te zalven voor kracht en verfrissing. Als resultaat van het getuigenis en de oproep kwamen velen naar voren. Er waren tranen en Jezus raakte iedereen diep aan, de zalving was krachtig! Later die middag  dacht ik thuis na over wat er die ochtend was gebeurd. Plotseling werd het me duidelijk dat die prachtige stemmen die ik tijdens de aanbiddingsdienst had gehoord, de stemmen van de engelen moeten zijn geweest die ik later zag. Zij waren al vanaf het begin tijdens de gehele dienst aanwezig geweest.

Nawoord

Tijdens de lofprijs en aanbidding speelde ik keyboard en het viel mij tijdens het spelen op dat de andere spelers buitengewoon goed speelden. Speciaal de pianiste, een vrouw op leeftijd. Ik observeerde hoe zij met buitengewone energie en sprankelende schoonheid speelde. Ik herinner me dat ik, al spelend, naar haar keek en dacht: "Wow, je speelt fantastisch." Later, toen ik het bovenstaande verhaal van mijn vrouw hoorde, wist ik ook waardoor spelers zo bekrachtigd waren geworden. De engelen hadden inspiratie en kracht uitgestraald naar de muzikanten en de zangers. Het was een onvergetelijke ervaring!

T. J. de Ruiter, Leusden, 2 april 1998

Contact? E-mail...  Tessa de Ruiter


Site 'Inspiratie & Inzicht,' sinds 1997 / gepubliceerd 2/4/1998 / herzien 24 augustus 2011  /  The Netherlands